Timppa, sulle lugemiseks värske lugu kindlustus vs politsei kohaletuleku osas. Hetkel pigem kindlustusfondid ei taha omale seda võimalust.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/mart-jesse-kindlustuspolitsei-tanan-ei-ka-plekimolkimistega-peab-tegelema-politsei?id=79742168Tõesti soovitan.
Mis puudutab bürokraatiat ja tühja tegijaid, siis räägi, kus need tühja töö tegijad on? 2017.a kaadrivoolavus on riigiasutustes sõltuvalt asutustest 6-21%. Lahkumise põhjused on erinevad. Suur osa tingitud siiski sellest, et erasektor lihtsalt ostab inimese üle.
Sa peaksid ettevõtjana teadma, et firma\asutuse jaoks on iga lahkuv töötaja kulu: uue töötaja värbamine, koolitamine, tema sisseelamine jms. Iga selline liigutus on amps palgafondi ja sellega kannatavad ka pikema staažiga inimesed. 99% kindlusega võin väita, et kui asutus suudaks teha oma tööd väiksema kollektiiviga sama effektiivselt kui praegu, siis seda nad ka teeksid. Vabaneva palgafondi arvelt saaks motiveerida olemasolevaid töötajaid ja tõsta nende tasusid ja parandada nende tingimusi. Nagu PPA näiteks hetkel üritab teha.
Veelkord, Riigikogu ei ole kogu ülejäänud avalik sektor, kes saab öelda, et nende palgad on konkurentsivõimelised.
Samuti peaksid sa ettevõtjana teadma, et eelarved ei koosne ainult palgafondist. Palgafond on olematu suurus kõikide muude kulude kõrval - majanduskulud, investeeringud jm on kolossaalsed.
Kas sul on üldse aimu, kui palju sinu elu lihtsustavate infosüsteemide arendamise peale on kulunud raha (ideest-analüüsi-teostuse\arenduse ja juurutamiseni)? Kui palju kulub seda nende ülalpidamisele ja up to date hoidmisele? Lisaks on neid süsteeme vaja hoida üleval 365/24/7, neid varundada jms. Avaliku sektori rakenduste puhul saa rakendad tööaega E-R 8:16. See, et teatud ametnikkond on sel ajal tööl, ei tähenda, et taustal kõik sama teevad. Vaata pilti suuremalt

Kui kõik siin oleks nii "penskar ja sovjett", siis sa seisaksid retsepti saamiseks siiani perearsti järjekorras, registreeriksid uut firmat ca nädal aega, ootaksid ennast puudutavatele päringutele vastust 30p jne.
Üleüldiselt ma ei näe sinuga vaidlemisel pointi. Sul on üks seisukoht, mul teine. See ei vii kusagile, sest sa lahmid lihtsalt oma emotsiooni pealt.
Ma ei tööta ka avalikus sektoris. Töötan valdkonnas, mis osutab teenust nii avalikule- kui ka erasektorile. Näen mõlemapoolset suhtumist ja puutun kokku mõlema poole reaalsete töö tegijatega. Täiesti samad inimesed, samasuguste küsimuste ja probleemidega. Põlvkonna järgi ma ei saa end liigitada ka "penskarite ja sovjettide?" maailma - liiga noor selleks.