Seoses tööga on mul võimalik käia jõusaalis ülenädala nii, et üks nädal 2 korda ja järgmine 1 kord. Kuna internetis ringi kobades ei ole leidnud väga sobilikku treeningkava ja tihtipeale pole ka autoritest mingit juttu või ei tundu usaldusväärsed, siis üritan koostada ise oma kava arvestades juba sellega, et igapäevane töö on füüsiline, et keha üle ei koormaks.
Jõudsin sellise järelduseni:
ESMASPÄEV
Jõutõmme 3X2
1X1
1X1 - mixed grip max
Rinnalt Surumine 3x10
1x Nii mitu kordusi kui võimalik
Kükk 4x 5-10
Raskustega lõuatõmbed 3x 4-8
NELJAPÄEV
Rööbaspuudel surumine raskustega 4x 4-8
Seistes kangiga surumine (overhead press) 4x 5-10
Kükk 4x5-10
Biitsepstõste seistes kangiga 3x5-10
Ning see nädal kus saan vaid ühe korra jõusaalis käia, tulevad ilmselt lihtsalt samad baasharjutused nagu jõutõmme, kükk, rinnalt surumine lihstalt kõrgemate kordustega - 12.
Kuna enamus kavad mida ma olen näinud või praktiliselt kõik, siis olen märganud, et kõikide harjutuste puhul on seeriad ja kordused täpselt samad. Kuna enda kava tehes lähtusin oma tööst ja eesmärkidest, siis tuli mul see täiesti teistsugune võrreldes enamustega. Näiteks võttes jõutõmbe kordusarvud 3x1 ; 1x1 ja jällegi rinnalt surumine 3x10 on puhtalt põhjendatud sellega, et jõutõmbega tahan ma treenida vaid toorest jõudu ja teha kordusi 1 max 2 kaupa, et pinget alaseljas vähendada, kuid samas jälle rinnalt surumisel töötab minu puhul 8-10 korduste ala paremini.
Kas sellest on midagi pahasti, kui kavas osade harjutuste seeriate ja korduse arv on täiesti erinev?