Joker siin kirjutas, et hotellis polnud vett, telekas ei töötanud jne. Mõtlesin, et kirjutan siia paari kolme lausega milline maailma tõeline PERSEAUK välja näeb. Sellest on möödas juba 13+ aastat aga kõik on kuidagi nii eredalt meeles nagu oleks see toimunud just eile. Ok, ühel pool Mirjaveh, Iraan ja teisel pool Taftan, Pakistan.
Nägin esimest korda elus, et kraadiklaas näitas viludas 49 soojakraadi. Lühikeste käistega ei saanud väljas olla, sest vastasel juhul oleks elusalt põlenud. Eesmärk oli siis bussiga Quetta ( terrorismi süda ) linna sõita ja õnneks olin ma teepeal ühe jaapanlasega tuttavaks saanud ja oli vähemalt kellega rääkida. Mäletan, et tema kott oli raamatuid täis ja mina ei suutnud seda selga võtta - no ma ei tea, 100kg oli kindlasti ja seda ilma naljata. Kaks meest punnitasid seda bussi katusele higimull otsaees.
Ja no siis läks lahti 600km sõitu mägedes PUUPÜSTI täis bussis - isegi istmete vahe oli inimesi täis. Lamasid seal nagu sprotid karbis. Mina õnneks istusin põlved vastu lõuga, kuna istmete vahe oli nii väike. Johhaidii, 40+ väljas ja 600km. Esimene vahepeatus oli teekonna keskel ja ma nimetaks seda tõesti maailma tõeliseks PERSEAUGUKS. Ausalt, ma olin kontaktivõimetu ja esimest korda elus tundsin, mida tähendab tunne kõrbes, kui pole VETT. Bussist maha tulles juhtis aju mind automaatselt esimese putkani, kus vett müüdi aga oh seda imet, KÜLMIK oli PERSES nagu maailma PERSEAUGULE KOHANE! Andke raisk vett, vahet pole, kas või tahket! Sõna otseses mõttes kulistasin seda kuuma vett 2L kõrist alla, sest vastasel juhul oleks vist surm olnud käega katsutav. Peale seda istus bussitäis rahvast maha ja käis hullumeelne plekikolin - läbi udu
kuulsin, kuidas metalltaldrik minu ette viskus. Siis saabus mingi mehike, kes suurest sitaämbrist mingit ollust taldrikule viskas. Tunne olin selline, nagu seafarmis oleks olnud pidupäev. Maitset ei mäleta aga suu lihtsalt LIIKUS, sest ellu oli vaja jääda ja ees ootas veel 300km põlved vastu lõuga sõitu ...
Olge mõnusad ja tehke oma unistused teoks, sest elu ei ole lõputu drive

A.